Zwolle zonder afval. Alle grondstoffen verzamelen!

0

Welkom in Zwolle! Een stad vol creatieve studenten, succesvolle ondernemers en
eigenwijze vrijdenkers. Hier geloven we dat het leven samen beter wordt. We zetten
ons in voor het milieu door zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw te gebruiken en zo
min mogelijk restafval over te houden. Dat is het idee! En we zijn samen al goed op
weg! Als student in Zwolle kun je daar ook een steentje aan bijdragen. Samen scheiden we afval in Zwolle. We helpen je graag op weg.

Afval scheiden, waarom zou ik?

In Zwolle scheiden we het afval. Ons afval bevat namelijk waardevolle grondstoffen voor het maken van nieuwe producten. Grondstoffen die we goed kunnen hergebruiken en waarmee we de aarde sparen, horen al lang niet meer in het restafval thuis. Hoe meer afval er wordt gescheiden, hoe minder er verbrand hoeft te worden. Zo komen er minder schadelijke stoffen in het milieu. Heb je een leeg blikje? Gooi het bij het pmd (plastic- en metalen verpakkingen en drankenkartons). Er kan dan bijvoorbeeld een nieuwe fiets van gemaakt worden. Van oud textiel kan weer prima nieuw textiel gemaakt worden. Twijfel je in welke container jouw afval thuishoort? Kijk dan op www.rova.nl/wat-hoort-waar.

Grondstoffen inleveren kan gemakkelijk en dichtbij!

Op veel locaties in Zwolle kun je jouw versleten, kapotte, herbruikbare en/of recyclebare spullen en gebruiksartikelen inleveren. De GRIP-kaart laat in één oogopslag de inzamelpunten bij jou in de buurt zien.

Zo verminderen we samen de afvalberg en dragen we bij aan een groene samenleving. Je vindt de kaart op www.zwolle.nl/gripkaart.

De GRIP-wagen komt bij jou in de buurt

Kleine hoeveelheden grondstoffen uit grof huishoudelijk afval, zoals piepschuim en kleine elektrische apparaten, kun je inleveren bij het mobiele Grondstoffen Inleverpunt (GRIP) bij jou in de buurt. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle. Daarnaast kun je hier ook terecht voor informatie over afval en grondstoffen. Bekijk op www.zwollezonderafval.nl/gripwagen de locaties en tijden van de GRIP-wagen.

Wel zo handig!

Op de online afvalkalender van ROVA www.rova.nl/afvalkalender zie je op welke dag jouw afval wordt opgehaald. Ook vind je er informatie over het aanbieden en ophalen van andere soorten afval (zoals glas en textiel). Je kunt ook de handige ROVA app downloaden. Je ontvangt dan een melding wanneer je welk afval buiten kunt zetten. Dat is wel zo handig!

Je kunt pas wat doen met een ROVA-pas

Met de ROVA-pas kun je de ondergrondse containers voor restafval bij jou in de buurt openen. Ga je naar het milieubrengstation? Neem dan ook je ROVA-pas mee. Deze heb je namelijk nodig om toegang te krijgen.

Grof huishoudelijk afval, waar laat ik het?

Wist je dat je per dag gratis 250 kilo grof huishoudelijk afval of tuinafval naar het milieubrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle kunt brengen? Wel zo handig als je gaat verhuizen of van je oude bank af wilt.

Het milieubrengstation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.45 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Vergeet overigens dan ook niet je ROVA-pas mee te nemen.

Grof afval laten ophalen? Dat kan ook! Maak dan online een afspraak op www.rova.nl of bel met het ROVA klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77. Zijn je overtollige spullen nog wel bruikbaar voor iemand anders? Denk dan aan de Weggeefwinkel of de Kringloop.

Wat mag bij PMD in je badkamer?

Er mag veel bij pmd, maar niet alles. Het is goed om te weten dat het alleen om verpakkingen uit het huishouden gaat en dat de verpakkingen leeg moeten zijn. Lees er alles over op doemeemetpmd.nl

Samen werken we aan een optimale inzameling van pmd en maken we recycling van deze grondstoffen mogelijk.

Meer informatie of vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het ROVA klantencontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77. Of kijk op www.rova.nl/contact. Je kunt via chat, WhatsApp of mail je vraag stellen. Je vindt ROVA ook op www.twitter.com/rova en www.facebook.com/rova.nl. Bezoek ook eens onze site www.zwollezonderafval.nl. Hier vind je informatie en handige tips voor een schone toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here