Zo springt jouw CV eruit!

0

Solliciteren is altijd spannend, maar door het insturen van een mooi cv heb je net wat meer kans van slagen! Een werknemer krijgt meerdere cv’s te zien dus hoe zorg je er nou voor dat jij eruit springt? Hiervoor zijn er 4 tips op een rij gezet. Ben je klaar? Dan kun je vol vertrouwen starten met solliciteren op een van de leuke bijbanen, stages of traineeships in ons overzicht.

1. Een mooie layout

Om je cv op te laten opvallen en leesbaar te maken is een mooie layout belangrijk. Houd het vooral overzichtelijk en simpel. Een werkgever heeft vast niet veel tijd om naar je cv te kijken en moet er snel doorheen lezen. Je wilt dus dat iemand in een korte tijd de belangrijkste informatie eruit kan halen. Maak daarom gebruik van titels en tussenkopjes, zoals opleidingen, werkervaring, vaardigheden, certificaten en talen. Beschrijf alles zo kort en duidelijk mogelijk, een cv is vaak niet langer dan 1 of 2 pagina’s! Daarnaast wil je dat je cv er visueel goed uitziet. Als je niet sterk bent in vormgeving kun je ook gebruik maken van een template. Deze zijn op Google te vinden, je betaald hier vaak maar een paar euro voor.

2. Bouwen aan je cv

Een cv mooi maken kan iedereen, maar het gaat toch echt om te inhoud. Een cv schetst een beeld van jezelf.  Elke functie heeft zijn eigen competenties. Beschrijf in je cv dus vooral waar je goed in bent! Noem een aantal vaardigheden op, zoals technische vaardigheden (Microsoft Office) of conceptuele vaardigheden (festivals organiseren).

Wil je bouwen aan je cv maar ben je nog student? Probeer eens cursussen te volgen. Vaak zijn er een aantal gratis cursussen te vinden. Zo kan je online veel cursussen vinden maar ook in de buurt. Vraag eens aan je school of opleiding of zij tips hebben voor interessante cursussen! Ook is het een pluspunt als je er een certificaat mee kan halen.

Doe mee aan activiteiten naast je studie! Ga eens buurten bij een studenten- of studievereniging. Als het je leuk lijkt kun je zelfs in een commissie gaan. Niet alleen is het vaak heel gezellig, je leert ook te organiseren en managen. Ook zijn er vaak projecten van hogescholen die studenten vragen om te participeren. Vaak heeft het te maken met het verbeteren van het studiebeleid of is het specifiek gerelateerd aan je studie. Niet alleen steek je er wat van op, je hebt ook inspraak in iets wat belangrijk is!

3. Relevantie

Om je cv zo overzichtelijk mogelijk te houden moet je alleen de belangrijkste informatie erin zetten. Bedenk bij jezelf wat nou relevant is om te vermelden. Zo zet iedereen zijn werkervaring op zijn cv, maar is het nodig om te vermelden dat je een keer twee maanden de krantenwijk hebt gelopen? Zorg ervoor dat de informatie op cv relevant is voor wat jij kan en wat het bedrijf zoekt.

4. Voorkom spelfouten

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg er echt voor dat er geen spelfouten in je cv staan. Ook al is de inhoud zo goed, het geeft een rommelige indruk achter. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Laat je cv eens nakijken door een vriend of vriendin, vaak zien zij fouten die jij over het hoofd hebt gezien!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here