Waarom het gezond is om vaker seks te hebben [3 redenen]

0

Niet dat je nog extra argumenten nodig had, maar seks blijkt dus ook hartstikke goed te zijn voor je gezondheid. In dit artikel lees je de 3 belangrijkste medische redenen om met iemand het bed in te duiken.

Het is goed voor het mannenhart

En dit bedoelen we niet in figuurlijke zin. Seks is letterlijk goed voor het functioneren van het hart bij mannen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Yang-Ming Universiteit in Taiwan. Door seks verlaag je namelijk je het homocysteïne-gehalte in je bloed (wat je kunt zien als het kleine broertje van cholesterol). De Taiwanese onderzoekers bekeken ook het effect van geslachtsgemeenschap op het vrouwenhart, maar daar konden ze geen positief effect ontdekken, in letterlijke zin dan..

Je hoeft niet meer naar de sportschool

Wat doe je liever? Aan gewichten trekken of aan ehh.. Een flink robbertje seks is natuurlijk ook gewoon gezonde beweging. Je verbrandt er flink wat calorieën mee. Overigens zit er gemiddeld wel wat verschil tussen mannen en vrouwen. De heren verbranden 4,2 calorieën per minuut, de dames 3,1. Dat is nog steeds minder dan wanneer je bijvoorbeeld gaat voetballen of hardlopen, maar alle beetjes zijn meegenomen.

Perfecte manier om van je stress af te komen

We schreven al eerder dat studenten veel last van stress hebben en wat is er nu beter om daarvan af te komen dan een lekkere vrijpartij. Onderzoek van een Schotse universiteit bewijst ook dat je door regelmatig met je partner het bed in te duiken een lagere bloeddruk krijgt, een goede indicator voor de afname van stress. Overigens behaal je hetzelfde effect ook al met knuffelen of je huisdier aaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here