Vaginale scheetjes en een jeukende down under. Poezenpraat…

0

Vaginale scheetjes, soa’s, een jeukende down under en ongewenste zwangerschappen; ze passeren allemaal de revue in het boek POEZENPRAAT geschreven door semi-arts Loes Hegeman (24) en arts op de afdeling chirurgie Tess Wemeijer (26). Het pikante boek boordevol smeuïge details voor jonge vrouwen ligt op 17 mei in de boekhandel.

Diepste geheimen

Tijdens hun zes jaar durende studie Geneeskunde beleefden vriendinnen Tess en Loes een bruisend studentenleven in Groningen. Vanwege hun groeiende kennis over het menselijk lichaam vertrouwden medestudenten Loes en Tess steeds vaker hun (letterlijk) diepste geheimen toe. Uit de vele gesprekken en vragen die zij voorgeschoteld kregen, blijkt dat jonge vrouwen hun taboevragen graag bespreken met leeftijdsgenoten.

Waargebeurde verhalen en wetenschap in een boek

Waar kunnen jonge vrouwen terecht met hun prangende vragen over een vergeten pil of een jeukende vagina? Tess en Loes begrijpen als geen ander dat een afspraak bij de huisarts soms net een drempel te hoog is en niet iedereen een Geneeskunde-student in haar vriendenkring heeft. Daarom bundelden zij de dirty talk met vriendinnen en medestudenten, eigen ervaringen uit het studentenleven en verhalen over bijzondere gevallen tijdens gelopen stages in ziekenhuizen in het boek POEZENPRAAT. Dit boek geeft antwoord op alle vragen van vrouwen op seksueel vlak, maakt elk onderwerp bespreekbaar en combineert hilarische anekdotes met handige wetenschappelijke feiten. Tess: “Het is algemeen bekend dat vrouwen gecompliceerde wezens zijn. Maar er is een stuk minder bekend over onze vagina. En als wij er al wat over weten, dan is het vaak een taboe om hierover te praten. Dat is zonde!”

De schaamte voorbij

Met hun boek willen Loes en Tess vrouwen laten zien dat gekke vragen niet bestaan, wilde fantasieën niet raar zijn, vrouwen ook over seks praten en probleemvagina´s vaker voorkomen dan je denkt. Zodat vrouwen die graag de bloemetjes buiten zetten, zich ongegeneerd kunnen onderdompelen in de wondere wereld van het vrouwenlichaam en alle vragen die daarbij komen kijken. Schaamte, wat is dat? Loes: “Voor ons is niks meer taboe. Daarom hebben wij onze kennis, ervaringen en visie op gebied van het vrouwelijk lichaam opgeschreven in een taal die begrijpelijk is voor iedereen. Zo kunnen we straks allemaal wat meer ontspannen met deze onderwerpen omgaan.”

Beschikbaarheid

POEZENPRAAT is vanaf 17 mei beschikbaar in de boekhandels en kost € 19,99

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here