Tips om je tussenuren nuttig te besteden

0

Maak je de stap van het middelbare onderwijs naar een hogere opleiding, dan wordt er meer van je verwacht. Had je in het middelbaar onderwijs een tussenuur, dan hoefde je je niet te vervelen. Er werd een opvulling voor je bedacht om het tussenuur nuttig te besteden, bijvoorbeeld met een sport. Bij het hogere onderwijs wordt zelfstandigheid verwacht – en dat betekent dat jij zelf een invulling aan die tussenuren moet geven. Dit kan best lastig zijn, zeker als je niet de mogelijkheid hebt om even naar huis te gaan.

Sporten

Mens sana in corpore sano: een gezond lichaam betekent een gezonde geest, en andersom. Dat de Romeinen een behoorlijk slim waren, blijkt uit deze en vele andere wijsheden. Een tussenuur is perfect om je geest weer even op te frissen. Je slaat twee vliegen in een klap: ‘s avonds ben je vrij van de sportschool én je hebt nieuwe energie om de volgende les extra goed op te letten.

Niet iedereen is fan van sport en je bent dan ook zeker niet de enige die met geen stok naar de sportschool te krijgen is. Doe eens een oproep voor een sportmaatje of meld je aan bij de plaatselijke sportschool. Vaak krijg je als student ook korting op een abonnement. Wellicht ontstaan er ook nog eens nieuwe vriendschappen.

Gamen

Gamen is en blijft een leuk tijdverdrijf, of je dit nu alleen doet of met je vrienden. Voor gamen ben je niet alleen aan je computer of gameconsole gebonden, gamen kan ook op je smartphone. Daarom game je waar en wanneer je maar wil, ook in je tussenuur op school. Er is enorm veel keuze uit korte en leuke spelletjes op de smartphone, zoals Tetris, Farm Heroes Saga of verplaats je in de rol van boer en speel Farmville.

Uitgaan

Het studentenleven lijkt onlosmakelijk verbonden te zijn met het uitgaansleven in de studentenstad. Dit is niet zo heel gek als je bedenkt dat je na hard studeren ook wat ontspanning nodig hebt. Daarbij zijn het leggen van sociale contacten en het voeren van goede gesprekken met je medestudenten een deel van je persoonlijke ontwikkeling. Dit is minstens zo belangrijk voor een gezonde persoonlijke basis als dat felbegeerde papiertje aan het einde van je studie.

Dit is dan ook een goede verklaring voor het feit dat veel studenten enorm genieten van een lange nacht doorhalen. Zo ontstaan de beste herinneringen en de leukste verhalen wat de studententijd zeker een van de mooiste periodes van je leven maakt. Zolang je niet iedere avond met een stuk in je kraag thuis komt, is er niets mis met een kroegbezoek.

Het kan lastig zijn om je weg te vinden in een vreemde stad, zeker als je in je nieuwe woonplaats nog niemand kent. Een beetje studentenstad heeft ook een of meerdere studentenverenigingen. Meld je hier dan ook aan en nieuwe vrienden zijn zo gevonden. Er zijn verschillende soorten studentenverenigingen, ieder met een eigen kenmerk. Denk aan verenigingen voor specifieke studierichtingen bijvoorbeeld. Een drankje drinken terwijl je hechte vriendschappen sluit!

Films of series bingen

Bingen is meer dan alleen ontzettend veel eten. Zo kreeg bingen met de komst van streamingdiensten zoals Netflix een nieuwe betekenis, namelijk films of series binge watchen. Ken je iemand die net zo gek is op dat specifieke genre of die toffe serie? Pak een zak chips en samen kijk je je favoriete films of series tot in de late uurtjes.

Kun je niet wachten om te ontdekken hoe die spannende aflevering afloopt? Met de apps van de streamingdiensten kijk je ook in je tussenuur je films of series.

Studeren

Het aangename met het onaangename combineren is zo gek nog niet als te tentamens weer voor de deur staan. Gebruik je tussenuren dan ook om nog eens die tentamenstof te doorlopen. Misschien heb je nog wat huiswerk om te maken? Besteed je tussenuren met je studie en je zal jezelf later dankbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here