Scheid (aan) je afval!

0

Als student heb je natuurlijk wel belangrijkere dingen om je zorgen over te maken dan je afval. Omdat we snappen dat je liever tijd over houdt voor leuke dingen, sommen we hier in het kort de belangrijkste zaken op die je moet weten over het afvalbeleid in de gemeente Enschede*.

Tarieven

In Enschede betaalt ieder huishouden een vast basisbedrag en daarnaast voor het aantal keren dat je restafval aanbiedt, dus de grijze container aan de straat zet of een vuilniszak naar de ondergrondse restafvalcontainer brengt. Het overige afval kun je gratis kwijt. Kijk hier voor alle tarieven.

Genoeg van die oude bank?

Breng ‘m dan naar één van de drie afvalbrengpunten in Enschede. Sommige afvalsoorten zijn altijd gratis, maar je kunt ook elk jaar gratis 75 kilo grof afval wegbrengen aan betaalde afvalsoorten. Aan huis laten ophalen kan ook. Dan betaal je €20,- voorrijkosten en eventueel het storttarief. Is de bank nog niet versleten? Denk dan eens aan de kringloopwinkel of de weggeefhoeken op Facebook.

Let op: het is verboden om afval naast de (ondergrondse) container te zetten. Dit kan je een boete van €95,- (exclusief administratiekosten) opleveren.

Milieupas

Om gebruik te kunnen maken van het afvalbrengpunt of een ondergrondse restafvalcontainer heb je een milieupas nodig. Elk huishouden heeft een milieupas. Die hoort bij het huis. Heb je geen milieupas? Vraag deze dan binnen drie maanden na verhuizing gratis aan via de website of klantenservice van Twente Milieu. Na deze drie maanden betaal je eenmalig €10,-.

Afvalkalender app

Twente Milieu zamelt het afval in. Wil je weten wanneer bij jou de containers worden geleegd? Download dan de gratis app van Twente Milieu. In de app zie je de afvalkalender, kun je vinden welk afval in welke bak hoort, zie je waar alle verzamelcontainers staan en kun je verschillende meldingen maken. De app is beschikbaar voor smartphones en tablets met Android, iOS of Windows. Liever een afvalkalender op papier? Download ‘m dan hier en print ‘m uit.

Vragen over afval?

Kijk dan eens op de website of neem contact op met Twente Milieu.

* Let op: deze informatie is niet van toepassing op de campus van de Universiteit Twente. Meer informatie over de afvalinzameling op de campus lees je op de website van de Veste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here