Regel op tijd een huisarts in Eindhoven

0

Hoofdpijn door een flinke kater of erg moe na een stressvolle tentamenweek? Een kwestie van een aspirientje en genoeg slapen, dan voel je je al snel weer goed. Het kan echter ook zijn dat je iets ergers onder de leden hebt. Zorg er daarom voor dat je bij een huisarts bij jou in de buurt terechtkunt. Dit is een van de eerste dingen die je moet regelen als je verhuist naar Eindhoven.

Verhuizen

Meestal betekent verhuizen ook een zoektocht naar een nieuwe huisarts, ook als je binnen Eindhoven verhuist. Wanneer je in een andere wijk gaat wonen die buiten het bereik van de arts ligt, moet je soms overstappen. Steeds meer huisartsen hebben een volle praktijk.

Huisarts

Een huisarts moet snel bij een patiënt langs kunnen wanneer die niet in staat is om naar de praktijk te komen. Er wordt daarom vaak met een postcodebeleid gewerkt, oftewel: alleen wanneer je binnen het postcodegebied woont, kun je bij die huisarts terecht. Voor studenten is daar echter vaak een uitzondering voor, omdat zij zelden tot nooit een huisbezoek nodig hebben. Bel voor de zekerheid van tevoren de huisarts die je op het oog hebt voordat je je inschrijft.

Heb je een nieuwe huisarts op het oog? Neem dan telefonisch contact op om te vragen of de huisarts nieuwe patiënten aanneemt. Indien je besluit over te stappen moet je je oude huisarts hierover inlichten. Hij zal je dossier dan overdragen aan je nieuwe arts. Zelf hoef je niet bij je zorgverzekeraar aan te geven dat je een nieuwe arts hebt, dat doen ze bij de praktijk voor je. Als je veel contact hebt gehad met je oude dokter, kan het lastig zijn om een band op te bouwen met een nieuw persoon. Van tevoren kun je dan ook een kennismakingsgesprek aanvragen.

Tip
In Eindhoven kun je bijvoorbeeld terecht bij Clematis Gezondheidscentra. Zij hebben verstand van studenten, wel zo handig dus om je daar in te schrijven. Het maakt niet uit in welke wijk je woont. Zie ook ons artikel over hen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here