Op stage of op reis naar het buitenland? Laat je vaccineren.

0

Ga je op stage of op vakantie naar het buitenland? Een geweldige ervaring waar je met veel plezier op terug wilt kijken. Je komt in contact met andere mensen, culturen en leefgewoontes.

Veel exotische bestemmingen liggen in (sub)tropische klimaatzones en men kent niet overal de luxe van schoon drinkwater, riolering of een vaccinatieprogramma. De hygiënische omstandigheden zijn soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte. Het is daarom belangrijk om vooraf maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Infectieziekten die voor komen zijn hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria.

Voor welke landen heb je een reisvaccinatie nodig?

Voor veel landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee, Oost-Europa en het Caribische gebied wordt geadviseerd om te vaccineren. Sommige vaccinaties zijn zelfs verplicht. De benodigde inentingen verschillen per land en persoon.

Afspraak

Het is verstandig om 6 tot 8 weken vóór je vertrek een afspraak te maken bij een Reizigersvaccinatiecentrum of GGD in Utrecht. Aan vaccineren zijn kosten verbonden. Laat je hierover informeren en kijk ook of je verzekerd bent.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here