Steeds meer jongeren tonen interesse in beleggen

0
beleggen

Beleggen is niet iets waar jongeren heel erg voor warmlopen. Zeker niet als het om beleggen in ‘stoffige’ aandelen gaat. Dit is ook terug te zien in de cijfers. De gemiddelde leeftijd van een belegger op de aandelenmarkt is 51 jaar. De afgelopen maanden hebben echter ook meer jongeren geïnvesteerd. Niet in reguliere aandelen maar in cryptovaluta.

Cryptocurrency

Cryptovaluta, ook wel cryptocurrency genoemd, is een vorm van digitaal geld. De leeftijd van de gemiddelde belegger in cryptocurrency is 38 jaar, fors lager dan de gemiddelde belegger. De reden dat veel meer jongeren hier in investeren heeft 2 redenen. Enerzijds is het onderwerp zeer populair op het internet en specifieke sociale media als Reddit en Telegram; kanalen die voornamelijk door jongeren wordt bezocht. Een andere reden is dat iedereen er in kan stappen Er is namelijk nog geen sprake van regulering door de overheid, waardoor het ook mogelijk is om als minderjarige te beleggen.

cryptouniversity.nl

Vooral bitcoin populair

Dat je ook als student hier veel geld mee kan verdienen bewees de 21-jarige student Max Urbahn. Gevraagd naar welke ‘coin’ de meeste jongeren in investeerden antwoorden de meeste dat zij in Bitcoin hadden belegd. Andere populaire munten zijn Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here