Jongeren zetten zich, rondom de coronacrisis, massaal in voor kwetsbare stadsgenoten!

0

Veel jongeren melden zich bij Hart voor Zwolle, omdat ze rondom de coronacrisis graag wat willen betekenen. De afgelopen dagen hebben ze veel jongeren gekoppeld aan een eenzame Zwollenaar.

Gisteren hebben bijvoorbeeld studenten een verrassingspakket gemaakt en bezorgd bij het bejaarde echtpaar Smit. Hun kinderen wonen ver weg en kunnen niet langskomen. Ze merken dat het sociale contact flink afneemt. Vol verbazing doet het echtpaar de deur open, op anderhalve meter afstand staan de studenten met een mand vol lekker eten en drinken. Met een grote glimlach nemen ze het pakket aan. “Een complete verrassing, we zijn er stil van. Wat ontzettend lief dat jullie aan ons denken, bedankt!”

Annely, voorzitter, studentenvereniging Absens Carens: “Ik krijg van de studenten te horen dat het ze het heel leuk vinden om bemoedigende kaartjes te sturen, boodschappen te halen, te zwaaien naar een oudere voor het raam of om even te bellen. Iedereen gaat meteen aan de slag.”

Daan, externus, Navigators Studentenvereniging Zwolle: “Studenten helpen deze week bij de verhuizing van een oudere mevrouw naar een verzorgingstehuis. Wij doen dit volgens de maatregelen van het RIVM en letten extra goed op. Het is fijn dat op deze manier ze toch kan verhuizen en straks de juiste zorg kan krijgen.”

Wat je wél kunt doen

In deze vreemde corona tijden wordt het dringend afgeraden om andere mensen te bezoeken. Voor eenzame mensen is dit extra lastig, omdat zij zich juist gezien voelen door bezoekjes. Om de gezondheid van kwetsbare mensen te beschermen raadt Hart voor Zwolle aan om de bezoekjes even een tijdje stil te leggen. Wat je gelukkig nog wél kunt doen:

Doe een belletje!
Sommige mensen spreken de hele dag niemand. En hebben vaak zelfs geen contacten om even mee te appen. Het is dan fijn om even te kunnen kletsen met iemand die belt.

Speel een spelletje!
Beschikt je maatje over internet? Dan is het leuk idee om samen een online spelletje te spelen (bijv. Wordfeud of Ruzzle). Ben je toch even actief bezig met iemand anders!

Bied je aan als boodschappenhulp!
Sommige mensen kunnen of durven de deur niet meer uit te gaan. Lastig als je eigenlijk boodschappen moet doen.

Stuur een kaartje!
Wie schrijft, die blijft. Juist in zo’n periode van stilte is het mooi als er een vriendelijk gebaar op de deurmat valt.

Kook een maaltijd!
Voor veel mensen is het intens waardevol om van een ander eten te ontvangen. Dat geeft echt een gevoel dat er anderen naar je omzien!

Facetime, skype, duo of beeldbellen met whatsapp!
Naast bellen is het natuurlijk nog leuker als je iemand in beeld kunt zien!

Zwaaien!
En natuurlijk kun je altijd even langsrijden. Dan maar even een gesprekje vanuit het raam, of vrolijk zwaaien. Om ook de meeste eenzame Zwollenaren toch het gevoel te geven dat ze gezien worden!

Heeft iemand meer hulp nodig dan jij kunt bieden? Voel je dan niet bezwaard om Hart voor Zwolle in te schakelen, laat het ze weten via [email protected] of via 0620770629. Kijk ook op de website.

Juist in deze periode zijn er gelukkig veel mensen die van betekenis willen zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here