Is de anti-katerpil eindelijk uitgevonden?

0

Even lekker om half negen naar college terwijl je net de avond ervoor bent losgegaan in de kroeg. Voor veel studenten zou in zo’n situatie een anti-katerpil de ideale uitkomst zijn. Alleen hij bestaat niet, toch? Volgens een Brabantse student is daar nu verandering in gekomen.

Idee ontstaat tijdens vakantie

Apotheker Jacco en zoon Niels (student aan de Radboud Universiteit) zijn op fietsvakantie in de bergen. ‘s Avonds dineren ze bij een restaurant en drinken een wijntje of een, twee, drie.. “Dan zit je de volgende ochtend toch minder lekker op de fiets”, vertelt Niels tegen universiteitsblad Vox. Het zet hem aan het denken. Is hier geen slimmere oplossing voor.. (behalve dan niet drinken).

Groene thee extract

Terug aangekomen in het Brabantse Hoeven gaan vader en zoon in de wetenschappelijke literatuur op zoek naar informatie over katers. Groene thee schijnt een positief effect te hebben, maar alleen in hele hoge doses. Daar vinden de apotheker en zijn zoon een trucje op. Ze importeren een speciaal soort thee uit China en dampen deze in voor een hogere concentratie. Ze zijn ervan overtuigd dat het wondermiddel werkt.

Twijfels bij hoogleraar

Een Nijmeegse hoogleraar toxicologie heeft zo zijn twijfels bij de anti-katerpil. Volgens hem kan groene thee inderdaad een kater met tien tot vijftien procent verminderen. Maar dat is alleen nog bewezen bij muizen, niet bij mensen. Het middel (met de toepasselijke naam Zober!) kan volgens hem dus in ieder geval de kater niet volledig laten verdwijnen.

Uitverkocht

Of de pil nu werkt of niet: het heeft de ondernemende student in ieder geval geen windeieren gelegd. Door de overweldigende media-aandacht is Zober! volgens de website in ieder geval tijdelijk uitverkocht. Wie zich aanmeldt bij een wachtlijst krijgt twintig procent korting op zijn volgende bestelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here