How @ease do you feel?

0

Soms loopt het (l)even niet lekker. Je bent gaan studeren in een nieuwe stad, maar voelt je er eigenlijk nog niet thuis. Je studie valt tegen en legt een enorme druk op je. Of je zit bij een vereniging, maar je voelt je nog steeds eenzaam. En je bent vast de enige die zich zo voelt…

Niet dus. Enorm veel studenten worstelen daarmee. Er heerst een enorme druk om zowel in je studie als in je sociale leven het beste eruit te slepen. Maar soms voel je je gewoonweg niet OK. Dan kan het helpen er met iemand over te praten. Bij @ease in Maastricht, Heerlen en Amsterdam kun je gewoon binnenlopen: zonder afspraak, zonder wachtlijst en bovendien altijd gratis. Er staat een team van jonge vrijwilligers en professionals klaar om naar jouw verhaal te luisteren en (als het nodig is) je te helpen de juiste zorg buiten @ease te vinden.

Ik moet weer een dag door zien te komen

Thijs (niet zijn echte naam) vertelt: “Ik ben nooit een geweldige planner geweest. Tegen de tijd dat ik mijn scriptie moest inleveren, hield ik het niet meer van de stress. Ik zag mijn studiegenoten niet meer, omdat ik studievertraging had en geen lessen meer werden gegeven. De interesse van mijn ouders is altijd minimaal geweest met als dieptepunt dat mijn moeder twee maanden voor het inleveren niet wist wat mijn onderwerp was. Ik moest alles in mijn hoofd doen en had niemand bij wie ik mijn hart kon luchten. Nadat ik hoorde dat ik mijn scriptie moest verbeteren en mijn hertentamens niet had gehaald, begon er een slechte periode. Ik voelde me erg alleen. Als de wekker ging, was mijn eerste gedachte: ‘Ik moet weer een dag door zien te komen’. Mijn lichaam was zo gewend aan de stress, dat als ik ‘rustig’ thuis zat om aan mijn scriptie te werken, ik niet meer ontspannen kon zijn. Ik had last van een hoge hartslag, sliep slecht en mijn eetlust was verminderd. Het voelde alsof mijn lichaam zich langzaam aan het uitschakelen was.”

Wat leverde het bezoek aan @ease op?

Thijs legt uit: “We zaten met zijn drieën in een kamer: een ervaren vrijwilliger, een student en ik. Ik kon alles vertellen wat op mijn hart lag. Het is bijna onwerkelijk dat je je zoveel beter kan voelen na een goed gesprek van anderhalf uur. Ik ben vier keer geweest. Achteraf gezien weet ik zeker dat ik depressief was. Ik kon met de vrijwilligers van @ease ontzettend goed over mijn gevoelens en gedachtes spreken, waar ik hen heel dankbaar voor ben. Ze stelden de goede vragen en toonden veel begrip.”

Kom gerust langs!

Het zetten van de eerste stap om het over je problemen te hebben, is voor de meeste mensen best lastig. Je wilt of durft je vrienden niet lastig te vallen of je schaamt je misschien. Dan kan het juist fijn zijn om met iemand te praten die je verder niet kent en waar je geen verplichtingen bij voelt. Dat kan bij @ease: heel laagdrempelig, vertrouwelijk en gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here