Je hoeft niet naar de Randstad na je studie in Groningen

0

Het is een bekend fenomeen: na een paar jaar met veel plezier studeren in Groningen zien de kersvers afgestudeerden zich genoodzaakt om naar Utrecht, Amsterdam of een andere plaats in de Randstad te verhuizen omdat daar nu eenmaal de beschikbare banen zijn.

Jetzt nicht mehr! dacht de Gemeente Groningen en ze organiseerden het evenement Meet  Your Future om aan studenten te laten zien dat er ook best wel wat mogelijkheden in de regio zijn.

Groei werkgelegenheid in de regio Groningen

De afgelopen jaren zijn er namelijk – mede door de groeiende economie – flink wat banen bijgekomen voor hoger opgeleiden in Groningen stad en de regio. Volgens sommige bronnen groeit Groningen zelfs het snelste als het gaat om nieuwe werkgelegenheid voor hoger opgeleiden.

Meet your Future goed bezocht

Op het evenement Meet your Future – dat op 17 mei plaatsvond in DOT Groningen – konden studenten kennismaken met potentiële werkgevers in de regio. Het event werd geopend door wethouder Joost van Keulen en de oprichter van Voys – een pionier in cloudtelefonie – gaf een enthousiaste talk over de mogelijkheden als ondernemer in de regio.

Dat er vraag is naar vacatures in de regio bleek wel uit de opkomst: maar liefst 150 studenten kwamen langs om met een mogelijke nieuwe werkgever te praten.

Ook waren er besturen van verschillende studenten- en studieverenigingen aanwezig om te kijken hoe ze met de bedrijven konden samenwerken.

Waar vind je een baan als afgestudeerde in Groningen?

Er waren flink wat bedrijven aanwezig op het netwerkevenement. Natuurlijk zijn dit niet de enige bedrijven die banen aanbieden aan afgestudeerden, maar ze geven je wel een goed idee van de sectoren en soorten bedrijven waar je bij kunt werken.

In alfabetische volgorde de organisaties bij Meet your Future: AVEBE, Belastingdienst, Bioclear Earth, CareerUp, Centric, Defensie, DUO, Dutchchain, ESKA, Fit for Finance, Fotofabriek, Frank, Founded in Groningen, Heuvelman Ibis, HTG, IBM, IKEA, Lentis, Lytz, Martini hotel group, MediaCT, Mr Chadd, New Nexus, Nijburg, PRA HS, RDW, RIG, Simplicate, the Factor.e, TKP Pensioen, Traffic4U, Waterbedrijf Groningen en YoungCapital.

Alle bijbanen voor studenten vind je ook hier in 1 overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here