Hekel aan je stage? Zet het vooral niet op Snapchat

0
Stageplek

Aan de meeste studenten hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ze hun ongenoegen over stage of werk beter voor zich kunnen houden. Toch zijn er wel eens uitzonderingen die de regel bevestigen: een mbo-stagiair uit Rotterdam veroorzaakte landelijke ophef toen ze in een filmpje de ouderen van haar stageplaats belachelijk maakte.

‘Ik heb hier geen tijd voor’

Te zien is hoe de studente een oudere dame in haar rolstoel voortduwt. Ze vraagt zich daarbij hardop af: “Kan iemand mij even uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? Ik heb hier geen tijd voor, ik schaam mij kapot.” Een ander meisje lacht vervolgens. Daarna: “Jezus, echt, mag ik alsjeblieft terug naar huis?”

‘Ik heb niks te maken met jou’

Het filmpje van de mbo-stagiair werd driftig gedeeld via sociale media, vaak voorzien van afkeurende commentaren. In plaats van bij zichzelf te rade te gaan, presteerde de Rotterdamse het om nóg meer mensen tegen zich in het harnas te jagen: “Als ik dit wil plaatsen op mijn Snapchat, dan doe ik dat. Ook al film ik jouw opa, je moeder, je tante. Ik heb niets te maken met jou, heb niets te maken met jouw buurman.”

Onderwijsinstelling grijpt in

Oudereninstelling Laurens is geschokt na het zien van de filmpjes. Ze nemen contact met de mbo-opleiding Albeda in Rotterdam. Het meisje wordt per direct van haar stage afgehaald. Ook is ze geschorst voor een aantal lessen. Toch besluit de onderwijsinstelling haar niet zomaar van de opleiding af te gooien. Ze krijgt de kans om haar leven te beteren.

‘Ik bedoelde het totaal niet zo’

In een excuusfilmpje gaat de studente diep door het stof: “Ik begrijp dat dit heel asociaal en vervelend is overgekomen. Ik bedoelde het totaal niet zo. Op dat moment dacht ik echt niet na. Het is sowieso stom geweest. Ik heb er ook spijt van.” Het is onbekend of de studente inmiddels een nieuwe stage heeft gevonden.

Ben jij op zoek naar een leuke stage? Check de beste stages voor studenten hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here