Gratis online cursussen tijdens de coronacrisis

0
Veel Ivy League universiteiten hebben gratis vakken online gezet in verband met de coronacrisis. Dit zijn honderden cursussen van onder andere Harvard, Princeton en Yale. Coursera, dat een breed scala aan online cursussen aanbiedt, zal de inhoud hiervan gratis ter beschikking stellen aan universiteiten. Volgens Coursera Chief Enterprise Officer Leah Belsky komt elke universiteit wereldwijd in aanmerking, maar er kan prioriteit worden gegeven aan degenen die het meest worden getroffen door het coronavirus.

Aanmelden

Universiteiten kunnen zich aanmelden via een online portal en hebben tot 31 juli 2020 gratis toegang. Na die datum zullen er, volgens Coursera, uitbreidingen van de gratis dienst beschikbaar zijn. Dit is afhankelijk van risicobeoordelingen. Studenten die zich vóór 31 juli inschrijven voor individuele lessen hebben tot september van dit jaar toegang tot die inhoud.

Online leren

Belsky zegt dat Amerikaanse topuniversiteiten al goed voorbereid zijn om over te stappen op online leren, maar dat vele anderen, vooral internationaal, niet over de benodigde infrastructuur beschikken. Belsky zegt dat Coursera al vragen heeft gesteld over online leermogelijkheden bij onderwijsinstanties van de regering in Pakistan, Koerdistan en Peru.

Coursera host inhoud die is ontwikkeld door partners zoals Columbia en Johns Hopkins. Volgens Belsky biedt Coursera “bijna elke cursus die je in een graduate of undergraduate curriculum zou vinden”, en zegt dat professoren het relatief gemakkelijk zouden moeten vinden om halverwege het semester over te stappen van hun eigen curriculum naar een Coursera-pakket.

Online leren is gegroeid als gevolg van factoren op lange termijn, zoals kosten en gemak, maar Belsky zegt dat het hoger onderwijs over het algemeen ’traag is om’ tools zoals die van Coursera te gebruiken. Ze ziet coronavirus als een transformerend moment.

“De gemeenschap in het hoger onderwijs zal een grote sprong voorwaarts maken vanwege de gedwongen experimenten die tijdens deze crisis plaatsvinden”, zegt ze.

Coursera is een particuliere startup en werd in april 2019 in een fondsenwervingsronde gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here