Fit blijven tijdens je studie? Ga lekker sporten in Den Haag!

0

Sporten is op vele manieren goed voor je: het is een moment van ontspanning, een training van je lijf en conditie en vaak ook een sociaal gebeuren. Sporten doe je voor je plezier en om fit te zijn, goed voor lijf en geest. Ruim dus voldoende tijd in voor beweging in je drukke schema. In Den Haag heb je genoeg keuze op sportgebied!

Kies je sport

Niet iedereen wordt gelukkig van gewichtheffen in de fitnessruimte en ook danslessen zijn niet voor elke persoon weggelegd. Elke sporter is uniek. Bedenk goed wat je doelen zijn en wat je leuk vindt. Ga je vooral sporten om een gespierd lijf te krijgen of is sporten voor jou meer een sociale aangelegenheid?

Er is een ruime keuze aan sporten die je kunt beoefenen. Bijna iedere studentenstad heeft een eigen sportcentrum met relatief lage prijzen voor studenten. Daarnaast vind je er goedkope sportscholen, maar ook centra waar je voor een iets hogere prijs meer groepslessen en service kunt verwachten. Verdiep je in de mogelijkheden en ga eens kijken wat het beste bij jou past.

Tip
Midden in het centrum van Den Haag heb je TrainMore. Een superplek voor studenten om te fitnessen. Als je binnenkomt bij deze next level gym, in het historische pand aan de Dagelijkse Groenmarkt, krijg je zin om te trainen. Lees ook ons artikel over hen.

Verenigingen

Voor veel sporten is een studentenvereniging te vinden, waar vaak een hoop gezelligheid bij komt kijken. De ene vereniging is wat serieuzer dan de ander, net zoals er binnen de vereniging verschillende teams en niveaus zijn. Maar met je team of ploeg heb je altijd een vaste groep vrienden en is het gewoon gezellig om elke week bij elkaar te komen. Een aantal verenigingen heeft een eigen onderkomen waar je niet alleen kunt sporten, maar waar ook wekelijks een borrel of andere activiteit gehouden wordt.

Waar beginnen

Als je de stap neemt om lid te worden van een sportschool, kun je het beste eerst een
proefles doen. Tijdens een proefles kun je niet alleen kijken of een les of trainingsschema bij jou past, maar ook sfeer proeven. Als jij je niet prettig voelt in de omgeving, zal je motivatie niet snel stijgen.

Eenmaal lid van een sportschool kun je een coach om begeleiding vragen. Hij begeleidt je dan tijdens de trainingen en zorgt er ook voor dat jij ziet dat je vooruitgang boekt. Bovendien is hij een stok achter de deur wanneer je eigenlijk geen zin hebt om te trainen, hij wacht tenslotte op je. Bij een vereniging of een teamsport zorgen je teamgenoten er wel voor dat je blijft komen. Ook hier kun je eerst een proefles doen en kijken of de sport je ligt. Vervolgens zul je meerdere keren per week moeten trainen om op niveau te komen en te blijven.

Heb je echt geen idee wat een geschikte sportschool is? Vraag dan aan je studiegenoten waar zij trainen. Dan kom je tijdens het sporten ook nog leuke mensen tegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here