Deze gerechten worden het meest thuisbezorgd!

0

Eten thuis laten bezorgen: nagenoeg iedereen doet het wel eens. Met name onder jongeren en jongvolwassenen is dit buitengewoon populair. De gemiddelde thuisbezorgde maaltijd kost €11,40. Een betaalbaar alternatief voor als je even geen zin hebt om de keukenprins(es) uit te hangen. Weten welke gerechten het meest worden besteld? Lees dan vlug verder!

  1. Pizza

Het zal je niet verbazen: pizza is en blijft het populairste gerecht om te bestellen. De favorieten zijn zowel Italiaanse als Amerikaanse klassiekers als Margherita, Salami en de ietwat controversiële pizza Hawaii. Lekker pizza bestellen in Utrecht dus!

  1. Pokébowl

Pokébowls zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden om te bestellen. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Hawaii en bestaat meestal uit rijst, verse vis en andere ingrediënten zoals groente, fruit of vruchten. Een verantwoorde keuze!

  1. Hamburgers

Hamburgers zijn ook al jarenlang populair om te laten bezorgen. Niet alleen traditionele Amerikaanse burgers, maar ook overheerlijke Italiaanse of vegan burgers zijn gewild. Er komen telkens meer hippe burgertenten bij.

  1. Sushi

En nog zo één: het van oorsprong Japanse sushi heeft haar landgrenzen inmiddels vér overschreden. Meestal worden sushi bereid met verse vis, maar opties met vlees of volledig vegetarische opties zijn er ook.

  1. Grillgerechten

Grillgerechten is een verzamelnaam voor doorgaans Griekse of Turkse vleesgerechten. Broodjes shoarma, döner schotels en kapsalons worden namelijk ontzettend graag besteld. Met name na het stappen een groot succes!

  1. Pasta

Nog zo’n Italiaanse topper: pasta! Te bestellen in allerlei varianten, maar de meest populaire pastagerechten zijn pasta Bolognese, pasta Carbonara en pasta Pesto.

  1. Chinees

Nederlanders zijn dol op Chinees eten. Ook al krijg je in China waarschijnlijk compleet andere gerechten voorgeschoteld, wij worden blij van de volle plastic bakjes met Babi Pangang, Foe Yong Hai en satéstokjes.

  1. Wok

Wok is ook zo’n verzamelnaam. Hiermee wordt gedoeld op rijst of noedels met groente en vis of vlees. Een relatief gezonde keuze en tevens ontzettend smakelijk! Geen zin in vis of vlees? Ook het aanbod is vegetarische opties is groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here