Daten met oudere mannen voor geld. Zou jij het doen?

0
Sugar daddy - daten met een oudere man

Steeds meer studentes gaan weleens tegen betaling met een oudere man op date. Dat beweren tenminste de bemiddelingssites die zich hierin specialiseren. Ook gaat er weleens een ‘suikerneefje’ mee met een rijkere dame, al dat komt beduidend minder voor.

Seekingarrangement

Het fenomeen van rijke ‘suikerooms’ is in Amerika al veel langer bekend. De site seekingarrangement.com heeft inmiddels een ledenbestand van in de miljoenen. Nederland gaat de VS nu achterna, stelt de eigenaar van suikerarrangement.nl in een interview met RTL.

Luisterend oor

Het zou de ingeschreven ‘suikerooms’ vooral te doen zijn om een luisterend oor. Een jonge, aantrekkelijke en slimme dame die na een lange dag werken mee uit eten gaat of een avondje stappen. Seks, zo benadrukken de sites, maakt geen onderdeel uit van het ‘arrangement’, maar kan met wederzijdse instemming natuurlijk voorkomen.

Afschaffen basisbeurs

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk was studeren altijd al bijzonder duur, met collegegelden van tienduizenden euro’s. Veel studentes zouden daarom middels betaalde dates hun studie financieren. Met de afschaffing van de basisbeurs is het voor Nederlandse studenten ook lastiger geworden om rond te komen. Zou dat de toename aan betaalde dates kunnen verklaren?

Swarovski-sieraden en dure schoenen

De studentes die het Algemeen Dagblad interviewt lijken het geld in ieder geval niet nodig te hebben voor hun studie-uitgaven. ‘Kim’ krijgt van haar sugar daddy vooral Swarovski-kristallen, schoenen, dure tassen en make-up. Van de honderd euro cash die ze daarnaast per date ontvangt, koopt ze nog meer kleding en sieraden.

Daarvoor zoent Kim heus niet zomaar met elke man, maar met haar ‘vaste suikeroom’ is ze inmiddels wel wat verder gegaan.

Verkapte prostitutie?

Critici zien in het betaalde datingcircuit een verkapte vorm van prostitutie. Het zou bovendien onveiliger zijn voor de studente, omdat bij een normale escort vaak nog een chauffeur/bodyguard mee op ‘date’ gaat. De eigenaar van suikerarrangement.nl spreekt deze beweringen tegen. Hij heeft nog nooit klachten over gedwongen seks ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here