Centraal Beheer goedkoopste autoverzekeraar voor jongeren

0

Een autoverzekering voor jongeren onder de 25 jaar is het goedkoopst bij verzekeraar Centraal Beheer. Het geldt voor zowel een WA, WA+ of een Allrisk autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net

In het onderzoek heeft goedkoopsteautoverzekering.net premieberekeningen van jongeren met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs voor een verzekering voor jongeren onder de 25 jaar bij Centraal Beheer Achmea 24% goedkoper was dan de gemiddelde prijs voor een autoverzekering van jongeren.

Jongeren worden gezien als risicogroep

Jongeren onder de 25 jaar betalen vaak meer premie. Dit komt omdat jongeren door verzekeraars als een risicogroep worden gezien. Een beginnende bestuurder rijdt vaak eerder schade dan een ervaren bestuurder. Dit kan voor een verzekeraar meer kosten opleveren, en vandaar dat jongeren meer premie betalen voor een autoverzekering.

Een van de redenen dat Centraal Beheer Achmea als goedkoopste uit de test komt is waarschijnlijk omdat zij jongeren een no-claim korting aanbieden. Het bedrag dat aan een verzekeraar wordt betaald bestaat uit premie en een eventuele no-claim korting. Als je schadevrij rijdt bouw je bij een verzekeraar schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de premie. Dit wordt ook wel een no-claim korting genoemd. De meeste verzekeraars bieden jongeren geen no-claim korting aan.

Ook als er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd krijg je als jongeren onder de vijfentwintig, 40% no-claim korting bij Centraal Beheer. Elk jaar dat je vervolgens zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij. Zo kan je als jongere toch no-claim korting ontvangen en daarnaast schadevrije jaren opbouwen. Ook kan je als jongere korting krijgen op je autoverzekering als je bij een bedrijf werkt waar Centraal Beheer kortingsafspraken mee heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here