Budgettips voor de aankleding van jouw studentenfeestje

0

Je bent jong en je wilt wat! Feesten hoort bij het studentenleven en dat betekent ongetwijfeld dat je zelf ook wel eens een feestje wilt organiseren. Het enige probleem… Duur! Met deze bespaartips is het feestje ook aantrekkelijk voor je portemonnee!

  1. Thema

De aankleding van jouw feest begint natuurlijk met een origineel thema. Wat betreft de letterlijke aankleding: zorg ervoor dat je gasten op de hoogte zijn van (en zich houden aan) de dresscode. Zorg daarnaast voor versieringen die bij het thema passen. Bekijk of je nog attributen in huis hebt, hang vrolijke slingers op of bestel afzetlint bedrukt met een gezellige tekst.

  1. Uitnodiging

Om jouw feest aan te kondigen is er natuurlijk een mooie uitnodiging nodig die mensen trekt. Trek dus je (of iemand anders met) photoshop skills uit de kast en maak een vette uitnodiging. Bespaar jezelf vervolgens een hoop tijd, geld en moeite door ‘m via Whatsapp naar je gasten te versturen.

  1. Muziek

Muziek is vanzelfsprekend een van de belangrijkste onderdelen van een mooi feestje. Dit draagt bij aan de algehele sfeer (en valt daardoor eigenlijk ook wel onder aankleding). Een goede DJ uitnodigen is natuurlijk het gaafst, maar ook: duur! Wellicht ken je iemand die graag een beetje als DJ bijklust. Vraag of diegene voor de fame of een klein prijsje wilt draaien. Je kunt natuurlijk zelf ook de DJ uithangen door een vette Spotify playlist te maken.

  1. Activiteiten

Iedereen vind het leuk om een spelletje te doen op een feestje. Handig is dat je met een stok kaarten en een setje dobbelstenen de meeste spellen wel kunt spelen. Nog leuker: zorg dat de spellen binnen het thema van je feest passen. Verdeel de spelletjes over de (sta)tafels, ziet er ook nog eens gezellig uit.

  1. Versnaperingen

Op een doorsnee studentenfeestje wordt aardig wat drank genuttigd. Dat is geen geheim, maar wel een duur geintje. De oplossing is een Bring Your Own Booze feestje, waarbij iedereen zijn of haar eigen drank meeneemt. Zorg zelf voor een gezellig thema-gerelateerd welkomstdrankje en wat hapjes en je feestje is compleet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here