4 tips om te besparen als je op kamers gaat (of bent)

0

Het studiejaar gaat dadelijk weer beginnen. Misschien ga je vanaf dit jaar ook wel op kamers of woon je al op jezelf en is het elke maand weer een flinke puzzel om financieel rond te komen. Hieronder een aantal tips om te kunnen besparen op financiële zaken.

Zorgverzekering

Als je elke maand zelf je zorgverzekering moet betalen, wil je dat als student natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Het loont om jaarlijks te checken of je niet teveel zorgpremie betaalt.

Verzeker je inboedel

Het zou je maar gebeuren, ingebroken in je studentenhuis en uitgerekend jouw kamer is leeggehaald. Dat is mooi balen van die laptop waar je de hele zomer voor gewerkt hebt. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af. Dit is vaak maar een paar euro per maand, maar je spullen zijn verzekerd voor diefstal, water-, brand- en stormschade.

Erop uit met je jaarclub?

Weekend weg, naar een festival of op vakantie met je jaarclub of dispuut? Zorg dan dat je een reisverzekering afsluit. Mochten je spullen gestolen worden of je hebt onverwacht hoge kosten door ziekte op reis, dan zijn die kosten vergoed.

Schade bij anderen? Check je aansprakelijkheidsverzekering

Per ongeluk de laptop van je huisgenoot stuk gemaakt tijdens het studeren? Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt, zijn deze kosten gedekt. Voordat je er zelf één afsluit, check of je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zolang je uitwonend, niet getrouwd en student bent, kun je bij hen op de polis meeverzekerd blijven. Stop je tijdelijk met je studie? Dan vervalt de dekking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here